Site best viewed between ages 25 and 45.

Informatie over Friendship Factory

Pagina's voor de site.

Berichtdoor Beheerder » 23/07/03 02:52

Wat is Friendship Factory?

Friendship Factory is een activiteitenclub. Regelmatig organiseren wij, in Utrecht, Amsterdam en daarbuiten, uitgaansactiviteiten zoals etentjes, theaterbezoek, wandeltochten, salsaworkshops, bezoek aan concerten, kroegentochten, karten, paintballen, wijnproeven, etc... Ook is er een maandelijks terugkerende 'borrel' in een gezellig grand-café wat een prima gelegenheid om 's vrijblijvend de sfeer te komen proeven. Veel mensen zijn lid van sportclub, muziekvereniging, of doen cursussen en andere dingen omdat het leuk is om sociaal actief te zijn. Het verschil met een activiteitenclub als Friendship Factory is dat hier het sociale aspect een nog grotere rol speelt. Het doel is om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke dingen te doen met de mensen die je al kent.


Voor wie is het

Je bent waarschijnlijk een actief en sociaal persoon die midden in het leven staat met een brede belangstelling en gevoel voor humor. Misschien zit je ruim in je vrienden maar vind je het gewoon leuk om andere mensen te ontmoeten of zoek je die mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Of je hebt een drukke baan en niet veel tijd om allemaal uitjes met vrienden te regelen en de uitgaanslijsten te checken. Het kan ook zijn dat veel van je vrienden een relatie hebben, eventueel met kinderen, en geen tijd meer hebben om uit te gaan. Kortom, als uitgaan en mensen ontmoeten voor jou belangrijk is, dan is Friendship Factory iets voor jou!


Is het voor singles?

Friendship Factory is niet specifiek voor singles. Er zijn leden die een relatie hebben maar er toch een eigen sociaal leven naast willen hebben. Soms is hun partner minder out-going of deelt gewoon niet alle interesses. Maar oke, laten we eerlijk zijn, singles zijn onder de Friendship Factory leden in de sterke meerderheid. Bij die groep is de behoefte vaak nóg groter om de vriendenkring uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. Maar alles staat in het teken van gezelligheid en leuke dingen doen. Wij zijn dus geen datingbureau maar bieden een makkelijke en vrijblijvende manier om andere mensen te ontmoeten zonder geforceerd op zoek te zijn naar een relatie.


Leeftijd, opleiding en man/vrouw-verhouding

Friendship Factory richt zich op de leeftijdsgroep 25-45 jaar jong. De piek ligt nu zo rond de 35 jaar. De verhouding tussen mannen en vrouwen is redelijk 50/50. Soms zijn de vrouwen iets in de meerderheid met een verhouding van 55/45. FF is in principe voor iedereen toegankelijk. Geen beperkingen door bijvoorbeeld alleen op invitatiebasis lid te mogen worden. Daar doen we niet aan! Er geen geen selectie op trendiness en hipheid. Verder stellen we geen eisen aan je opleidingsniveau zoals sommige andere clubs (impliciet) doen. De praktijk leert echter dat het met het niveau wel goed zit en dat er veel mondige mensen met goede opleiding mee doen. We willen echter niet een select clubje creëren maar houden van diversiteit.


Wie bedenkt en organiseert de activiteiten?

Jij en wij! Vanuit de organisatie proberen we regelmatig leuke dingen te organiseren. Maar de meeste activiteiten worden tegenwoordig door de leden zelf georganiseerd. Op die manier krijg je ook de meeste variatie. Wij zorgen er wel voor dat er geen gaten vallen in de agenda, en bij grotere activiteiten steken we de helpende hand toe of nemen het werk op verzoek van je uit handen.

Hoe kan ik nóg meer over jullie te weten te komen?

Dat kan bijvoorbeeld door de berichten in het forum door te lezen. Je krijgt zo een indruk van de komende activiteiten of de activiteiten die al hebben plaatsgevonden. Je kan zien hoe de afspraken voor een activiteit tot stand komen. Je kan de reacties en soms zelfs complete verslagen na afloop van een activiteit van de leden zien. Verder staan er her en der nog wat foto's.


Hoe meld ik me aan voor deelname aan een activiteit?

De enige manier is om het even op de website te vermelden in het forum bij de betreffende activiteit. Dit stimuleert anderen om ook deel te nemen en je kan dan bijvoorbeeld meteen even polsen of je met iemand mee kan rijden. In noodgevallen kan je ons ook mailen op info@friendshipfactory.nl, en desnoods bellen. Maar de website is het medium waar eigenlijk alles plaatsvindt. Voor sommige activiteiten is deze aanmelding voldoende. Bijvoorbeeld omdat er geen kosten mee gemoeid zijn of omdat je ter plekke het bedrag kan voldoen. Op tijd komen is dan de enige vereiste. Maar soms is het noodzakelijk om vooraf te betalen omdat bijvoorbeeld het theater dat vraagt. Daartoe wordt er per activiteit een deadline vermeld. Als uiterlijk die dag het bedrag op de rekening van Friendship Factory staat kan je deelnemen aan de activiteit.


Wat kost deelname aan activiteiten?

Voor veel activiteiten wordt geen extra bijdrage voor Friendship Factory gevraagd. Vaak betaal je gewoon de basiskosten van het theater, concert of anderszins. Soms moet je ons dat vooraf voldoen, soms is de organisatie wat losser en moet je zelf voor de tickets zorgen. Als wij het voor je regelen, moet je eraan denken dat een theater vaak iets rekent voor de reservering en toezending van kaarten. Daarbij kan er een bijdrage in de onkosten van Friendship Factory komen, zoals telefoonkosten, risico, vervoer en bestede tijd en dergelijke. Dit bedrag kan variëren tussen de 1 en 4 euro. Dit moet een bescheiden bedrag blijven en het zal afhangen van de geschatte opkomst bij de activiteit. Maar zoals duidelijk moge zijn, er vele activiteiten waarvoor geheel geen bijdrage vereist is.


Hoe kan ik helpen?

Wij moeten nog een beetje groeien. Als je het bij ons leuk vindt kan je je vrienden en kennissen vertellen van ons. Mond tot mond reklame kunnen we goed gebruiken. Ook kan je iemand als introducee meenemen naar onze activiteiten. Hoe meer mensen hoe leuker. Je kan ons ook uitgaanstips doorgeven. Wij krijgen ook niet alle informatie uit het hele land van alle theaters, festivals en andere uitgaansgelegenheden. Dus als je iets leuks tegenkomt kan je dit even mailen of doorbellen. Hierbij kan je denken aan alle culturele, sociale, sportieve en recreatieve activiteiten. Houd er wel rekening mee dat we de agenda liefst enige tijd van tevoren opstellen.


Wat zijn jullie gegevens verder?

<table class="postbody" border="1" cellpadding="1" cellspacing="0" toppadding="0" vspace="0"><tr><td>email</td><td>info@friendshipfactory.nl</td></tr><tr> <td>website</td><td>www.friendshipfactory.nl</td></tr><tr><td>postadres</td><td>Postbus 12144, 1100AC Amsterdam</td></tr><tr><td>telefoon</td><td>020-3655432 / 06-21938486</td></tr><tr><td>girorekening</td><td>7786900 t.n.v. Friendship Factory, Amsterdam</td></tr><tr><td>KvK</td><td>24278498 te Amsterdam</td></tr><tr><td>Contactpersoon</td><td>Onno van Haperen</td></tr></table>

Privacy

Wij beschouwen de informatie die je ons verstrekt als vertrouwelijk en zullen geen informatie over jou of je lidmaatschap, zoals naam, adres en emailadres, prijsgeven aan anderen. Bij het registreren op de website kies je zelf een gebruikersnaam waarmee je inlogt. Dit hoeft beslist niet je echte naam te zijn maar het mag wel. De meeste mensen kiezen hun voornaam, een verbastering daarvan of iets grappigs dat iets over hen zegt. Tijdens het registreren moet je wel een geldig emailadres vermelden omdat je hierop een bevestingsberichtje krijgt. Je hebt zelf de keuze of je dit zichtbaar maakt voor anderen. Het is leuk om dit wel te doen want dat maakt het voor anderen makkelijker om 's spontaan contact met je op te nemen. Verder geef je in je profiel die informatie die je prijs wilt geven over hobbies, werk en dergelijke. In de toekomst zullen we proberen dit alleen zichtbaar te maken voor andere leden maar momenteel kan iedere bezoeker dit zien. Als je actief lid bent zullen ook je adres en bankrekeningnummer bij ons bekend zijn. Deze informatie wordt niet op de website opgeslagen.

<hr>
Friendship Factory: spil in het web van de actieve mens!
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Berichten: 450
Woonplaats: Amsterdam