Site best viewed between ages 25 and 45.

za 28/02/2009 Cottura Italiana alla casa di Lisette

De mix van vóór en dóór jou georganiseerde events. Wil je ergens aan deelnemen: laat hier een berichtje achter.

Berichtdoor Marianne » 01/03/09 14:35

Ik was wat later thuis dan gedacht maar dat was het dan ook waard. Ik heb genoten van de gezelligheid, vooral rondom het aanrecht. Mannen bedankt _/-\o_
Het eten was heerlijk en ik ga er vanuit dat het toetje idem dito was.
Leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten.

Lisette bedankt voor je gastvrijheid en je goede keuze van de recepten.
Indien mogelijk zou ik gaarne de namen van de recepten willen hebben c.q. de recepten zelf. Vooral het brood is nog steeds lekker. Dus een goed idee voor mijn verjaardag om zelf het brood te bakken.

Nogmaals bedankt en groetjes.

Marianne
Avatar gebruiker
Marianne
 
Berichten: 628
Woonplaats: Ermelo


Berichtdoor dolphinlisette » 01/03/09 17:05

Hoi Marianne,

Fijn dat je zo genoten hebt. Het toetje viel ook in goede aarde. Het was alleen wat weinig volgens sommige. :wink: Ik zal de recepten binnenkort op de site zetten, als je je email pb't kan ik ze ook in word format naar je opsturen.


Groetjes,

Lisette :rose:
Avatar gebruiker
dolphinlisette
 
Berichten: 1489
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Erykah » 01/03/09 17:42

Hallo kokers, afwassers en eters,

Ook ik vond het weer reuze geslaagd. De recepten waren heerlijk, zie ze graag verschijnen Lisette.
En natuurlijk was het weer heel gezellig, erg gelachen en lekker gekletst.

En dan nu de volgende uitdaging, een nieuwe datum voor de volgende kooksessie zoeken waarop we allemaal kunnen......

Erica
Avatar gebruiker
Erykah
 
Berichten: 441
Woonplaats: Bussum


Berichtdoor biergondier » 01/03/09 17:46

Als rots in de branding heb je zo je verantwoordelijkheden, maar desalnietemin.... heb ik wel genoten van het eten en het gezelschap 8)

Lisette, bedankt voor je gastvrijheid. Je menu (recepten) keuze liet goed zien dat je ook zonder spicy ingredienten een smakelijke maaltijd op tafel kunt laten toveren. Je wijnkeuze viel zo in de smaak dat we bleven hangen op de rode. _/-\o_

Voorbereidingsploeg, kookploeg, afwasploeg, snijploeg en kijkploeg bedankt voor jullie aangename gezelschap. :wink:
biergondier
 
Berichten: 258
Woonplaats: Anna Paulowna


Berichtdoor Erikvl » 01/03/09 18:03

Hallo Allemaal,

Toen ik vanmorgen (weer veel te vroeg) mijn oogjes open deed kon ik terug kijken op een zeer geslaagde avond bij Casa di Lisette.

Ik heb gisteren genoten van al het heerlijke eten :yummie: :yummie: en de gezelligheid van iedereen.

Iedereen bedankt voor de aanwezigheid, gezelligheid en het lachen.
Lisette bedankt voor de gastvrijheid. _/-\o_ _/-\o_
Alles was weer geweldig geregeld.

Tot de volgende keer ! ! !

Gr. Erik
Avatar gebruiker
Erikvl
 
Berichten: 313
Woonplaats: Oudewater


Berichtdoor Lola » 01/03/09 23:16

Hoi hoi,

Het toetje was heerlijk om nog even van mee te smullen. Vond het tof om het cluppie weer te zien en spreken :handklap: Lisette bedankt voor het lekkere eten en de gastvrijheid. Op naar het volgende etentje!

Liefs Nanja
Avatar gebruiker
Lola
 
Berichten: 656
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Barbara-roos » 02/03/09 20:04

Wat fijn dat jullie zo'n leuke avond gehad hebben! :handklap:
Avatar gebruiker
Barbara-roos
 
Berichten: 1661
Woonplaats: Haarlem


Berichtdoor Frankie1800 » 02/03/09 21:06

Hoi Hoi,

Het was een leuke avond. Lekker gegeten en een leuk gezelschap.

Marianne,
Leuk dat je er weer een keer bij was. Op naar de volgend keer?

Groetjes,
Frank
Avatar gebruiker
Frankie1800
 
Berichten: 1139
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor dolphinlisette » 05/03/09 21:50

Hi,

Op veler verzoek hieronder de recepten.
Wie ze in word format wil geef ff een gilletje (pb'tje) dan stuur ik ze naar je mail adres.

Veel plezier ermee.

Lisette :rose:

Pane di Focaccia

Ingredienti
- 15 g verse gist (of 7.5 g gedroogde gist)
- 3 dl lauw water
- 6 eetlepels olijf olie
- 550 g bakkersbloem
- 2 theelepels zout
- 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 eetlepel grof zeezout

Preparazione

Roer de gist emt de helft van het water tot een papje. Droog gist even 10 minuten laten staan en daarna doorroeren. Klop er het resterende water en 4 eetlepels olijfolie door. Zeef de bloem met het zout in eenkom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg hebt gekregen. Kneed het deeg 10 minuten tot het glad is.

Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kome tot het dubbel volume.

Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door. Rol het deeg uit tot ca 1 cm dik en leg het op een bakplaat. Laat het afgedekt met ingevet plastic folie half tot 1 uur rijzen tot het dubbele volume.

Verwarm de oven voor op 220 °C

Bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout.
Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven.
Bak het brood midden in de oven in 20 minuten goudbruin.


Polpettone Toscano con salsa di basilicum
Ingredienti Polpetttone
- 75 g pijnboompitten
- 5 beschuiten
- 3 eieren
- 6 eetlepels pesto
- 12 ons rundergehakt
- 6 sjalotjes
- 1 a 2 teentjes knoflook
- italiaanse kruiden en koreander
Ingedienti Salsa
- 125 ml zure room
- 150 ml yoghurt
- 2 eetlepels pesto
- 2 sjalotjes


Preparazione di Polpettone:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster de pijnboom pitten in een droge hete koekepan lichtbruin. Snipper de sjalotjes, kneus de knoflook en snijd in kleine stukjes. Verkruimel de beschuiten tot ze helemaal fijn zijn. Meng de beschuiten, eieren, sjalotjes, pijnboompitten en knoflook door het gehakt. Voeg naar smaak italiaanse kruiden en koreander toe.
Vorm een grote worst en leg deze in een ovenschotel.
Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Laat het 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.

Preparazione di Salsa:

Snipper de sjalotjes en meng deze met de zure room, de yoghurt en de pesto.


Insalate di Pasta con Pollo e Verdure

Ingredienti:
- 4 kip filets
- 2 courgettes
- 500 gram groene asperges
- 500 gram broccoli
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 2 grote rode uien
- 2 bosjes bladpeterselie
- 4 eetlepels pesto di ricotta
- 100 gram zwarte olijven
- zout en koreander

Preparazione:

Maak de kip schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Maak met de kaasschaaf lange repen van de courgette.
Snijd roosjes van de broccoli en haal de uiteinden van de asperges.
Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de broccoli roosjes gedurende 5 minuten.

Zet een grilpan op het vuur en grill hierin de kip, de groene asperges en de courgetterepen. Snijd de zongedroogde tomaten, de rode ui en de olijven klein en meng ze in grote schaal.

Kook de pasta in water met een beetje zout en een scheutje olijfolie ‘al dente’ gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng de pasta met alle ander ingrediënten in de schaal. Maak de pasta salade op smaak met pesto ricotta en eventueel wat zout en koreander.


Insalata con frutta

Ingredienti:
- 1 krop lollo rossa
- 2 rode paprikas
- 2 mango’s
- 8 schijven ananas
- 50 ml ananas sap
- 50 ml balsamico azijn

Preparazione:

Was de sla en laat deze in een vergiet goed uitlekken.
Scheur de bladen in kleine stukjes.
Snijd de paprika in kleine dunne reepjes van ca 1 cm.
Schil de mango’s en snijd ze in kleine stukjes.
Giet de ananas af en vang het sap op voor de dressing.
Snijd de ananas schijven in kleine stukjes.
Meng alle ingredienten door elkaar in een kom.

Meng voor de dressing de balsamico azijn met 100 ml van het ananassap. Voeg


Insalata Caprese

Ingredienti:
- 8 roma tomaten
- 4 bolletjes mozzarella
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 handjes basilicumblaadjes
- zout en koreander

Preparazione:

Snijd de tomaten en de mozzarella in gelijke dunne plakken.
Leg ze om en om dakpansgewijs op een bord.
Strooi er zout en koreander over en besprenkel met olijfolie.
Scheur de basilicumblaadjes en strooi over de salade.


En last but not least!

Bomba del Gelato

Ingredienti
- 150 g gedroogde abrikozen in stukjes
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 eetlepels amaretto
- 1 liter vanille roomijs
- 100 g amandelkoekjes (merk Cantuccini bij AH) grof verkruimeld
- 100 g pure chocolade grof gehakt
- 50 a 100 g gepelde pistachenootjes grof gehakt
- 4 eiwitten
- 100 g suiker

Preparazione

Week de abrikoosstukjes in de sinaassappelsap met likeur.
Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
(Eventuel 20 sec bij 800 Watt in de magnetron)
Spatel de geweekte abrikozen met het sap, koekkruimels, chocolade en noten door het ijs. Schep de ijsmassa in een bolvormige kom en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel. Laat het ijs opnieuw bevriezen. Laat het minimaal vier uur in de vriezer.
Zet een ovenvaste schaal in de koelkast of vriezer om hem koud te laten worden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eiwitten met de suiker tot zich stijve pieken vormen. Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal. Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 3 – 5 minuten lichtbruin kleuren.
Avatar gebruiker
dolphinlisette
 
Berichten: 1489
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Onno » 06/03/09 04:38

Hé, lekker! Wanneer kunnen we terecht? (oh ships, het is al geweest...)
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor dolphinlisette » 06/03/09 07:58

Onno schreef:Hé, lekker! Wanneer kunnen we terecht? (oh ships, het is al geweest...)


Misschien kun je Karin lief aankijken?
Avatar gebruiker
dolphinlisette
 
Berichten: 1489
Woonplaats: Gouda

Vorige