Site best viewed between ages 25 and 45.

Kort mannengesprek

Leuke, spannende, ontroerende, interessante, en ondoorgrondelijke verhalen, bijdragen, hersenspinsels, kunstuitingen en tekeningen van jullie.

Berichtdoor Jabberwocky » 20/01/06 23:20

De trein naderde het station van Tilburg en de reizigers met die bestemming begaven zich door het gangpad naar de deuren. In het centrale halletje bevond zich een soort kantoorpik, zo een die de hele dag mensen ontving en te woord stond. Iemand met een zittende kantoorbaan, iemand zonder eelt aan de vingers. Hij moest er ook uit, hij woonde ook in die stad.
Tegenover hem posteerde zich een jong meisje tussen de trapjes. Ze was ongeveer 19 jaar en van het type dat wist dat ze gezien kon worden. Lang, blond haar tot halverwege de schouders, blauwe ogen, een jasje en een schoudertasje, kort blauwe rokje met daaronder zwarte beenwarmers en zwarte laarzen. Ze moest er duidelijk uit en fixeerde zich op de deuren die snel open moesten gaan. Misschien was ze wel op weg naar haar vriendje. Dat kon niet anders.
Vanaf de benedenverdieping kwamen twee mannen het trapje opstommelen. Ze moesten er ook uit. Ze zeiden niks tegen elkaar, hoewel ze wel bij elkaar hoorden. Beiden waren gekleed in dezelfde overall, die deed vermoeden dat ze de hele dag zwaar buitenwerk hadden verricht. De overall was namelijk fel geel met reflecterende strepen voorzien -ze moesten dus op afstand al opgemerkt kunnen worden- en de mannen roken naar werkstof en gruis. Ze stelden zich op aan de andere kant van het halletje om ruimte te houden voor de andere reizigers. Ze stonden daar zwijgzaam. Een van de twee staarde vermoeid naar buiten en had tussen zijn lippen een sigaret klaarliggen om die meteen aan te steken zodra hij buiten was. De andere man was niet zo haastig. Hij keek een beetje rond en zijn aandacht werd gevangen door het mooie meisje dat links voor hem stond te wachten. Ze had niets in de gaten want ze stond met haar rug naar hem toe.
Zijn ogen gingen omlaag en weer omhoog en ze namen het meisje duidelijk in zich op.
De kantoorpik, ook niet van steen, had het meisje ook opgemerkt en ook hij had het geheel in zich opgenomen. Toen ineens ontmoetten zijn ogen en die van de werkman elkaar. Ze keken elkaar even aan met een blik van verstandhouding. Er volgende een klein knikje van de werkman.
"Ja", zei de kantoorman.
"Ja", antwoordde de werkman.

Meer niet.
Dat was alles. Zo makkelijk gaat dat dus in een mannengesprek. In twee woorden was er een begin van en een einde aan een gesprek gemaakt en de heren waren het unaniem eens. Ze waren klaar, de deuren gingen open en de trein stroomde leeg.
Avatar gebruiker
Jabberwocky
 
Berichten: 3780
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Henri » 21/01/06 00:46

Geweldig Jan! _/-\o_ Zo herkenbaar.

Sommige dingen overstijgen klasseverschillen. Dan zijn mannen mannen, geen rangen of standen.
Avatar gebruiker
Henri
 
Berichten: 584
Woonplaats: Apeldoorn


Berichtdoor Naomi » 21/01/06 01:47

Schitterend! Weer erg mooi geschreven, Jan.

Groetjes Naomi
Avatar gebruiker
Naomi
 
Berichten: 723
Woonplaats: Kortgene


Berichtdoor voorjaarsbloem » 21/01/06 11:06

Ja Jan, je hebt het prachtig verwoord.
voorjaarsbloem
 
Berichten: 524
Woonplaats: omg. Utrecht


Berichtdoor hugo » 21/01/06 12:00

ja, doet me denken aan toen ik 19 was, nachttrein naar sicilië, half staande in het gangpad, een italiaanse soldaat van mijn leeftijd tegenover me....passeerde er een aantrekkelijke italiaanse schone......een blik van verstandhouding....ik sprak geen woord italiaans maar het was duidelijk: ja!
hugo
 
Berichten: 336
Woonplaats: utrecht


Berichtdoor Onno » 22/02/06 02:15

Hé kantoorpik :wink: , wanneer schrijf je weer 's een stukkie? :handklap:
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Jabberwocky » 22/02/06 06:48

Duuuhh hotelier..., deze kantoorpik heeft het gewoon errug druk, ja? :wink:

Ideeën zat, waarmee ik dan zit te spelen in de trein of zo, maar ik moet dan ook de tijd hebben om te schrijven. Een half jaar geleden had ik het gewoon veel makkelijker! :D
Avatar gebruiker
Jabberwocky
 
Berichten: 3780
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor dolphinlisette » 23/02/06 01:10

Jabberwocky schreef:Duuuhh hotelier..., deze kantoorpik heeft het gewoon errug druk, ja? :wink:

Ideeën zat, waarmee ik dan zit te spelen in de trein of zo, maar ik moet dan ook de tijd hebben om te schrijven. Een half jaar geleden had ik het gewoon veel makkelijker! :D


Hé Jan,

In de trein kan je ook schrijven hoor! Misschien een idee? En als echte computergek heb jij wellicht een labtop kan je het vast intikken. Dan thuis even copy pasta en klaar is klara eh... ik bedoel kees of eh... jan.

Lisette :D
Avatar gebruiker
dolphinlisette
 
Berichten: 1489
Woonplaats: Gouda