Site best viewed between ages 25 and 45.

Ervaringen van FF-ers

Pagina's voor de site.

Berichtdoor Beheerder » 15/05/09 02:49

Ervaringen van FF-ers

"The proof of the pudding is in the eating." Oftewel, je moet eigenlijk een paar keer met ons meedoen om te weten wat je er allemaal van vindt. Maar als alternatief kan je alvast wat lezen over de ervaringen van de mensen die je voorgingen, de FF-ers van nu. Daarom hieronder wat epistels, belevenissen en meningen van anderen:

<hr>
Esther schreef:

Ik ben op de site van FF gekomen via een artikel over activiteitenverenigingen. IK was hier nog niet bekend mee en het was voor mij een "openbaring"....

Ik heb nog even afgewacht met mijn eerste keer, want ik vond het toch wel spannend! Ik heb mij aangemeld op de site en heb een activiteit uitgekozen waar ik dacht makkelijk aan te kunnen sluiten en als het mij niet goed zou bevallen snel weg zou kunnen gaan :wink:

De FF ging naar het Smartlappenfestival in de Jordaan en ik ging mee. Het was een fantastische activiteit waar ik veel mensen heb leren kennen. Wat mij opviel was de gemoedelijke sfeer en dat iedereen zijn / haar beste deed om het leuk te hebben met elkaar en met mij kennis te maken.

In de loop van de 6 jaar heb ik veel meegemaakt met / door de FF. Ik heb heel veel mensen leren kennen die een belangrijke rol in mijn leven zijn gaan spelen. Daarmee bedoel ik vriendschappen en het leren kennen van mijn vriend :love: waarmee ik inmiddels samenwoon.....

Het is moeilijk om aan te geven wat de FF voor mij betekend. het is voor mij een manier om mensen te leren kennen, om activiteiten te doen die ik liever met andere doe dan alleen en om vriendschappen te ontwikkelen.
En die vriendschappen.... die zijn er zeker gekomen, en ik omarm ze!!!!

De leukste activiteiten zijn voor mij de weekendjes weg. Een paar dagen met elkaar op stap in een groepsaccomodatie. Samen lachen, praten, dingen ondernemen, koken en eten.

De gekste activiteit waren denk ik wel de nachtelijke picknicks en het slapen op het strand. Geweldige nachten met weinig slaap en heerlijke, gezellige, lachwekkende momenten!

Ik ben blij met wat de FF mij heeft gebracht en hoop dat er nog heel veel momenten bij gaan komen in de toekomst!<hr>
Sonja 2 schreef:

Ik ben bij de FF gegaan omdat ik het soms moeilijk vond om genoeg leuke dingen naast mijn werk te doen. Ik ben zelfstandig ondernemer en hou van mijn werk, maar het is niet gezond om alleen maar daarmee bezig te zijn. De meesten van mijn vrienden en familie wonen ver weg, dus die kunnen niet altijd komen opdraven als ik zin heb om naar de film te gaan, of naar een museum, of een terrasje te pikken...
Sinds ik lid ben van FF, doe ik veel meer leuke dingen en ik heb ook leuke mensen leren kennen.
Er zijn altijd wel wat mensen die van dezelfde soort activiteiten houden als jij, en die kom je dan ook regelmatig tegen.
In mijn geval zijn dat de mensen die het ook leuk vinden om naar een museum te gaan, een stadswandeling te maken, een workshop te doen, uit eten te gaan of samen te koken, een weekendje weg te gaan enzovoort.
Zo bouw je een soort vaste vriendenkring op binnen de FF. Maar een kliekjesmentaliteit is er absoluut niet, nieuwe mensen zijn altijd welkom!

Groet, Sonja.<hr>
Eilathan schreef:

Voor mij is het een verrassing! om te kijken op de FF activiteiten agenda.
De activiteiten zijn bedacht door het FF team maar ook door leden. Het is
elke keer weer een cadeautje. Een activiteit waar ik zelf niet op zou zijn
gekomen, jaren niet heb gedaan of eens wil uitproberen staat opeens op
de agenda. Bedankt!<hr>
Onno schreef:

Om met de deur in huis te vallen: ja, ik ben inderdaad de oprichter van Friendship Factory (FF). Toch meen ik best een onpartijdig en persoonlijk verhaal te kunnen schrijven, te meer daar ik hier niet alleen met de pet van beheerder heb gezeten, maar zeker ook met die van lid en trouw bezoeker. Ik heb aan de activiteiten veel plezier beleefd en gaandeweg heb ik veel leuke mensen leren kennen.

Er is veel gebeurd en ik heb veel meegemaakt in de afgelopen 6 jaar. Alleen al de dingen die ik normaal gesproken niet zo snel gedaan zou hebben: 's nachts kano'en, op het strand overnachten, vierdaagse lopers inhalen, gigantisch veel picknicks, dagjes zeilen, de weekendjes weg, gekke verrassings activiteiten, een paar dagen over het strand banjeren, vele wandelingen ondanks dat ik helemaal geen wandelaar ben, etc, etc...

Friendship Factory heb ik opgericht omdat ik zelf wel een impuls in mijn netwerk kon gebruiken, en gewoon omdat ik het leuk vond om iets nieuws op te richten. De eerste borrel in Utrecht was reuze spannend, ik nam mijn zussie mee ernaartoe opdat ik er niet in mijn eentje voor niks zou staan, maar het bleek een fantastische dag te zijn. Dat succes heeft me sterk gemotiveerd om er mee verder te gaan. Ik heb die dag mensen leren kennen die ik zelfs vandaag de dag nog steeds zie.

Er kwamen snel veel mensen bij, en het werd al snel een echte vriendenclub. Doordat je elkaar vaker tegenkomt bij borrels en andere activiteiten leer je elkaar beter kennen. Samen de organisatie voor een weekendje weg op poten zetten, en zo'n weekendje weg doorleven van 's ochtends vroeg (dat was bij mij liefst niet té vroeg) tot 's avonds laat (want er was nog rosé over)... dat zijn de dingen die het 'm doen.

Ik kan me een weekendje Luxemburg nog herinneren waar we karaokespullen hadden geregeld. Nog nooit zo veel lol gehad; tot diep in de nacht lopen blèren en naar het geblèr van anderen geluisterd. Maar ook het weekendje met de salsaworkshop, en het Nederlandstalige muziek weekendje dat wel wat afmeldingen te lijden had wegens het thema dat niet bij iedereen in goede aarde viel. Echt van verkleden ben ik niet, maar met behulp en lichte drang van mede-feestvierders dompelde ik me tijdens één van de andere weekendjes onder in het Halloweenfeest. Normaal ben ik al niet de knapste (verkapt vissen naar complimentjes), maar toen was ik wel heel erg halloween-waardig toegetakeld! :D

Alle borrels waren spannend: hoe druk zou het zijn, hoeveel nieuwen zouden er komen? Maar altijd was het gezellig, en fantastisch om de ouwe bekenden weer te zien, met meestal een etentje en soms een nadronk als hoogtepunt. Hoogtepunten waren ook de FFFeesten ter gelegenheid van het 3- en 6-jarig bestaan. De vuurdoop en première van de FF-band, ze hadden toen net anderhalve maand gerepeteerd, was bijzonder. Fantastisch om te zien dat dat soort dingen ontstaan binnen FF.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, tot alle details en ins-en-outs ook bij mij weer boven komen drijven. Het belangrijkste is echter dat Friendship Factory lief en leed heeft gebracht, met de nadruk op liefde en vrienden. Je kan een club als FF nemen of gebruiken zoals je dat wenst: je kan het gebruiken voor oppervlakkig eens in de zoveel tijd 's met een event mee te gaan, of gewoon om een loze zondagmiddag te verpozen. Maar als je wilt kan het veel meer betekenen, en dat heeft het voor mij gedaan.

Ik heb FF in al zijn facetten mogen beleven, van het luchtige verdrijven van de saaiheid van een nog niet ingevulde avond, tot diepzinniger gesprekken op onverwachte momenten. Ik heb er vrienden gemaakt, en ja, ik ben er een paar kwijtgeraakt. En ik heb geluk en ongelukjes in de liefde gehad. Wat dat betreft kan FF als het leven zelf zijn, maar dan in een stroomversnelling. Het kan als een katalysator werken voor je sociale leven . En dat is precies wat FF voor mij betekend heeft: een middel om in korte tijd veel mee te maken, heel leuke mensen te leren kennen en met enkelen een meer dierbare band aan te gaan.

Onno.

PS. Ja, sorry, ik ben nogal lang van stof qua schrijven... :lol:<hr>
Barbara schreef:

Toen ik bij FF kwam, was dat omdat ik schoon schip gemaakt had, veel vriendschappen had gelaten voor wat het was, andere verder weg woonden, en ik toe was aan een nieuwe stap in mijn leven.

De eerste activiteit was een stadswandeling in Utrecht.
Met trillende benen ernaartoe, er waren wel 40 mensen die meededen.
Poeh he wat een mensen, hoe leg je contact, ben ik leuk genoeg,etc,etc
Aansluitend was er een borrel in Broers……
Overleeft!

Daarna ben ik een strandvierdaagse gaan wandelen, met op het strand slapen.
Dat is het leuke van FF.
Met wildvreemden, die openstaan voor contact, want dat is wat ze daar komen doen, meestal het beste van een activiteit proberen te maken, diepe gesprekken, oppervlakkige gesprekken van wat doe je en hoe oud ben je, en gewoon dingen doen die je normaal niet zou doen.

Of gewoon een avond een borrel op de site zetten, en opeens met tien man op een terras zitten in Utrecht(terwijl je in Haarlem woont!)
Op een warme dag in je koelkast kijken, op de site zetten dat je zin hebt om te picknicken in het Vondelpark, en ‘s middags om 2 uur met een man of 20 daarliggen te lachen, kletsen, eten en gewoon een hele leuke middag hebben :D

En dan idd de weekenden, waardoor je opeens met 35-40 bekenden en onbekenden 3 dagen in een groepsaccommodatie verblijft en het gevoel hebt dat je op zomerkamp bent, het schoolreisjesgevoel, incl. doorzakken, kampvuur, evt. gitaarmuziek, grappig thema, een spel of anders leuks, met weer leuke gesprekken, elkaar beter leren kennen, een lach en een traan(soms meer)

FF waarin je zelf kan groeien, vriendschappen kunnen groeien, liefdes kunnen ontstaan(en ook weer uitgaan)je mensen ziet groeien, waar je deel vanuit maakt, en een groep mensen die vrienden worden waar je uiteindelijk met een aantal daarvan lief en leed kan delen, er waarbij het met anderen gewoon weer heel erg leuk is dat je ze weer is ontmoet.

Uiteindelijk heeft FF me heel veel gebracht, en er is een ding wat in me hoofd opkomt en dat is vriendschap. _/-\o_<hr>
Heb ook jij wat leuks te melden? Schrijf het dan hieronder.
Avatar gebruiker
Beheerder
 
Berichten: 450
Woonplaats: Amsterdam