Site best viewed between ages 25 and 45.

Expositie & symposium 'Building India'

Voorstellen voor events. Polsen of ergens belangstelling voor is. Discussiëren over de invulling of datum van een event.

Berichtdoor muisje » 21/10/08 16:43

Het lijkt mij erg leuk om hierheen te gaan, en we hebben nog eventjes de tijd. De expositie is van 14 november tot 24 januari.

Zin gekregen na het lezen van onderstand stukje?

Yvonne


Tijdens het Amsterdam India Festival presenteert ARCAM een expositie en een symposium over vijf dichtbevolkte Indiase steden. ARCAM vroeg vijf architecten uit Ahmedabad,Mumbai, Delhi, Bangalore en Kolkata om hun stad in beeld te brengen en een plattegrond te maken die aangeeft op welke wijze de stad in de toekomst zal veranderen.

India staat wereldwijd in de belangstelling. Enorme economische ontwikkelingen leiden tot grote veranderingen en tot een expansie die overal voelbaar is. Tegelijk is bij alle informatie over India duidelijk dat het land grote problemen heeft. De al dichtbevolkte steden groeien in een snel tempo, vrijwel zonder consistente stedebouwkundige plannen, en hebben te kampen met een grote toename van sloppenwijken en steeds grotere verschillen tussen arm en rijk.

Infrastructuur, riolering en woningvoorraad zijn bijna overal ontoereikend. Bij de oplossing van veel van die problemen spelen architectuur en stedebouw een rol. Dat maakt dat India ook voor een architectuurcentrum als ARCAM interessant is.

Ahmedabad, Mumbai, Delhi, Bangalore en Kolkata
In de tentoonstelling ziet de bezoeker de steden Ahmedabad, Mumbai, Delhi, Bangalore en Kolkata door de ogen van een vijftal kritisch betrokken Indiase architecten. Te zien zijn foto’s en tekeningen van sleutelprojecten die belangrijk en representatief zijn voor de manier waarop aan de toekomst van de steden wordt gewerkt. Zo toont de herinrichting van een rivieroever in Ahmedabad hoe verloren land aan de stad kan worden teruggegeven en hoe twee stukken stad in de toekomst beter met elkaar kunnen worden verbonden. Op de vijf gepresenteerde toekomstkaarten geven de architecten hun persoonlijke visie op de toekomst van hun stad.

Ook worden films getoond die een indruk geven van het straatleven en het verkeer in India. Deelnemende architecten zijn: Riyaz Tayyibji (Ahmedabad), Quaid Doongerwala (Mumbai), Sudipto Ghosh (Delhi), Ayan Sen (Kolkata), Nisha Mathew & Soumitro Ghosh (Bangalore).
Op vrijdagmiddag 14 november vindt het Symposium 'Building India' plaats. Naast de hierboven genoemde architecten nemen nog twee prominente Indiase architecten deel, te weten Bimal Patel en Vikram Prakash.

Wie, wat, waar?
EXPOSITIE BUILDING INDIA
van 14november tot 24 januari
ARCAM Prins Hendrikkade 600 Amsterdam
www.arcam.nl T 020 620 48 78
Open: di-za 13-17u. Toegang gratis
Building India vindt plaats in het kader van het Amsterdam Indiafestival
muisje
 
Berichten: 901
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Ee » 22/10/08 20:44

Gaan we doen, leuk !
Avatar gebruiker
Ee
 
Berichten: 371
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Erykah » 22/10/08 21:10

Hoi Yvonne,

Dit lijkt me heel erg leuk om te gaan zien!

Groetjes, Erica
Avatar gebruiker
Erykah
 
Berichten: 441
Woonplaats: Bussum


Berichtdoor Lola » 23/10/08 14:28

Hey Yvonne,

Lijkt me heel boeiend, ik ga mee!

Liefs Nanja
Avatar gebruiker
Lola
 
Berichten: 656
Woonplaats: Utrecht