Site best viewed between ages 25 and 45.

2-daagse wandeltocht Dwingelderveld - 2e dag!

Voorstellen voor events. Polsen of ergens belangstelling voor is. Discussiëren over de invulling of datum van een event.

Berichtdoor Elektra » 06/04/08 00:29

Hé hoi,

We hadden nog een wandeling af te maken van vorig jaar en hier is ie dan. Ik heb een polletje toegevoegd voor de datum, laat snel wat van je horen.

Tweedaagse wandeling Dwingelderveld.
Het Dwingelderveld is tegenwoordig een Nationaal Park, dat door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wordt beheerd. Op de vochtige heidevelden groeien zeldzame planten als de klokjesgentiaan en zelfs adders komen hier nog voor. Op de eerste dag maakt u uitgebreid kennis met de heide. Aan de rand van de Dwingeloosche Heide passeert u de bekende radiotelescoop.

De tweede dag is een stevige, maar heel afwisselende wandeling van ca. 20km.
“Net voorbij Ruinen komt u langs de schaapskooi en het bezoekerscentrum (op maandag gesloten). U loopt vrijwel alleen over onverharde paden. Daarna gaat de route door naaldbos, met een aantal Drentse grafheuvels en veenplassen. Heel mooi zijn de jeneverbessen in het Terhorsterzand”.


Als je zin hebt om mee te gaan geef dan aan in welk weekend je kunt. Iedereen mag inschrijven maar we hakken snel de knoop door voor wat betreft de datum. Dan regelen we gelijk de overnachting. Iedereen die zich later nog aansluit is welkom maar moet zelf voor overnachting zorgen.

Het idee is om op dezelfde camping als de vorige keer een trekkershut te reserveren of daar weer te camperen. We gaan op zaterdag wandelen en blijven dan na de wandeling relax overnachten. Als je wilt kun je alvast op vrijdagavond aankomen zodat je ook zaterdagochtend ontspannen aan de wandeling kunt beginnen. Graag dus de volgende drie dingen aangeven:

1) Datum van wandeling
2) Trekkershut of tenten
3) Dag van aankomst - vrijdag of zaterdag

Ik heb er zin in :D

Liefs,
Elektra
Elektra
 
Berichten: 2484
Woonplaats: Almere