Site best viewed between ages 25 and 45.

Denneboom 2003 --> 2004-->2005

Leuke, spannende, ontroerende, interessante, en ondoorgrondelijke verhalen, bijdragen, hersenspinsels, kunstuitingen en tekeningen van jullie.

Berichtdoor Arioon » 13/12/03 23:45

2003


Mijn kerstboom is erg mooi geworden. De plaatselijke bloemist verkocht boompjes al vanaf 5 euro, en gezien mijn last-minute-bomen van de afgelopen jaren leek mij deze prijs er een van snel toehappen voordat de berekenende middenstander zijn prijzen gezien de stijgende vraag onheilspellende afmetingen doet aannemen.

Hij is goudkleurig geworden. Er zitten goudkleurige ballen in, goudkleurige slingertjes, en goudkleurig is ook het doek dat ik om de lelijke zwarte pot gewikkeld heb.

Rondom de kerstboom is nog niet zoveel gebeurd. In het zachte schijnsel, omfloersd door dennengeur, gingen zowel Ajax als PSV onderuit in hun Europese avontuur. Ik voerde in het gezelschap van mijn boom vriendelijke, zakelijke, verdrietige en blije telefoongesprekken. Boompie was getuige van het dagelijkse portie junkfood, genuttigd op de bank met afstandbediening onder handbereik.
Ook zag het trouwe naaldstaketsel zijn verzorger thuiskomen na een zwaarbevochten gelijkspel tegen het beste team uit de competitie, en hem met een vermoeid gezicht zijn pijnlijke ledematen masseren.

In zijn jonge bestaan is mijn boom al omringd geweest door vuile sokken, verfrommelde chipszakken, en heeft hij al een klein koud'je gevat bij de gekierde deur.

Mijn boom is vetcool.

En jouw boom? Beschrijf die eens?
Maak er een gedicht op, prijs hem de hemel in, doe er iets mee.
Laat ons vooral meegenieten!

Marien
Laatst bijgewerkt door Arioon op 23/12/05 17:33, in het totaal 5 keer bewerkt
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Leon » 13/12/03 23:58

Weet je, dit jaar is het voor het eerst dat ik echt van plan ben een boompje te gaan neerzetten in mijn huisje. Vorig jaar woonde ik ook al op mezelf maar toen was ik er nog niet aan toe. Nu weet ik het zeker, die boom gaat er komen....

Ik heb wel besloten dat ik een kunstboom ga nemen. Alleen heb ik er nog geen gevonden die er niet TE plastic uitziet. Ik wil in elk geval een boom die minstens zowat even groot is als ikzelf. Niet zo'n klein scharminkel. Maar die grote kunstbomen (1.80m) zijn verdomme nog best wel duur!!! Daar staat tegenover dat een echte boom afvallende naalden heeft, brandgevaarlijk is, naar wc verfrisser ruikt, en je (als je geen tuin hebt) elk jaar een nieuwe moet kopen.

Mezelf kennende wacht ik toch weer tot het laatste moment en ga ik op kerstavond nog voor een boom shoppen. Dan zijn de kerstballen en het engelenhaar waarschijnlijk ook nog vet afgeprijsd bij de bijenkorf....

Kerstgroet,

Leon
Avatar gebruiker
Leon
 
Berichten: 419
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Elsjefiederelsje » 14/12/03 00:14

Mijn boom heeft begin van dit jaar een verhuizing overleefd en ligt nog lekker op zolder. Het is een niet uitvallende, niet al te plastic uitziende, niet naar w.c.verfrisser ruikende, flink uit de kluiten gewassen boom. En dat is nou net het probleem........ Dit huis is geen huis voor een boom groter dan ikzelf :(

De komende week ga ik dus maar op zoek naar een leuk, klein, misschien wel echt boompje. En als ik die gevonden heb, krijgt ie een ereplaatsje in de kamer.

Els
Elsjefiederelsje
 
Berichten: 164
Woonplaats: Purmerend


Berichtdoor Rita » 14/12/03 17:47

Hooooi,

Mijn boom is lief, hij is kleiner dan ik ben, heel bescheiden siert hij mijn kamer op. In mijn EIGEN huis, (sinds 4 december!!!!), staat hij op een mooie prominente plaats in mijn woonkamer. Hij is een eliteboom: een echte blauwspar, supermooi. Ik ben ook al een beetje van hem gaan houden, want ik ben al aardig aan hem gewend. Twee dagen na het kopen van mijn huis liep ik hem tegen het lijf, het was liefde op het eerste gezicht :perfect: en sinds 6 december wonen wij samen :love2: , hij deelt in alles, vreugde en verdriet. En bij alles blijft hij stralen! Een écht toppertje!
Getooid met naturel-, mat zilveren- en mat rode ballen is hij toch wel heel erg mooi versierd. Ach ja, hoe kan het ook anders: je moet doen waar je goed in bent: mannen versieren kan ik niet, maar bomen des te beter, hahahaha,

Fijne kerst!!!!!

Greetzzzzz,

Rita :wink:
Rita
 
Berichten: 97


Berichtdoor Hansb » 16/12/03 18:20

Ik heb dit jaar maar eens flink uitgepakt.

Zonder door de bomen het bos niet meer te zien ben ik eerst in voor en achtertuin gaan ronddwalen om de meest geschikte exemplaren uit te kiezen om behangen te worden met zeer kleine beschaafde, maar in grote getalen aanwezige lampjes.
Nu wil het geval dat ik net mijn achtertuin compleet heb geredesigned en het gezelschap bomen ( ik ben een fervent liefhebber van deze natuuruitingen) heb uitgebreid met een aantal prijzige, maar ook decoratief hoogstaande exemplaren.

Ik ben er snel uit gekomen en heb inmiddels iedere 2 dagen een een boom behangen met lichtjes.
Het zijn er nu dan 2, mooi en smaakvol genoeg, in tegenstelling tot mijn buren, die er een kermis van hebben gemaakt. Het geval wil nu dat de sfeervolle stemming in mijn tuinen in bijna vol bouwlamp licht teniet wordt gedaan. :x

Dan maar naar binnen. Voor het eerst sinds 5 jaren ben ik thuis met de Kerstdagen en zoals het zich laat aanzien voorlopig ook wel voor de laatste keer. Ik heb 2 kleine kunstboompjes opgezet met zeer warme kleine ornamenten en versiersels. Ze staan in de keuken en 1 vlak bij mijn serre in de eetgedeelte van het huis.

Om de natuur in huis te brengen heb ik mijn verleiding een kunstboom te kopen wederom overwonnen en geniet nu van de natuurlijke dennegeur van de boom die strakjes weer lekker in de volle natuur zijn eigen weg mag bloeien en groeien.
Dat was een beste klus, de knul had een ruime voetenbank nodig met voedzaam aarde...tja wie niet?
Het is een flink exemplaar en bevindt zich daar waar ik net ruimte heb gemaakt door het wegbonjouren van een groot aquarium.
Uit een drietal verschillende lichtsystemen ( 2 overblijfselen van mijn huwelijkse tijd) heb ik dit keer om in de sfeer te blijven gekozen voor kleine meer talrijke sfeerlampjes.

En vervolgens hou ik het warm en schoonheid. De combinatie van donkerrood ( ben tenslotte een vuurteken en kerst is de tijd van warmte en romantiek), wit ( wat gebroken) en een melange van donkergoud en en groen.
De boom niet bedekt met spuitbus uitwerpselen maar wat ouderwetse slingsels.

Daar staat ie dan, puur natuur en nu al klaar om weer de natuur in te gaan.
En me nu gezelschap biedt in een tijd vol gevoelens en gedachten.
Wetend dat ie volgend jaar, mits ie het wil het in de tuin mag vieren, naast zijn companen van ander soort, zonder mijn aanwezigheid alhier.
Daarom geniet ik dit jaar er maar eens van...een kerst in Nederland met Nederlandse sferen en geuren.
Het zal druk worden gedurende de kerstdagen en best een beetje trots dat ik er in geslaagd ben een toonbaar en sfeervolle toko te creeren hier met mijn 2 linkerhanden.

Ik wens jullie alvast sfeervolle en rijke kerstdagen toe en zie hopelijk een aantal van jullie op de decemberborrel.
En uiteraard een beter jaar dan het dit jaar.
Op 2004 alvast :beer2:
Hansb
 
Berichten: 78


Berichtdoor Arioon » 11/12/04 18:06


2004

Tradities zijn fijn. Weer staat mijn kerstboom nostalgisch geurend een zachtgouden schijnsel te verspreiden. Toch weer benieuwd naar het wedervaren der FF-bomen.

Dit jaar is mijn boom vooral grappig. Hielke en Anke hebben geholpen, en de ballen hangen schots en scheef te glimmen, de piek staat uit het lood, de gouden slingertjes liggen vooral onder de boom, en het lijkt net alsof het maar aan een kant van de spar gesneeuwd heeft. Kortom, weer een groot succes, mijn boom, dit jaar!


Marien
Laatst bijgewerkt door Arioon op 11/12/04 21:55, in het totaal 1 keer bewerkt
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Bart » 11/12/04 19:18

Onze boom is er een met ballen !!!

Hij is zo stoer dat ie de trip van de Volvodealer in Vlaardingen naar Maartensdijk met hoge snelheid heeft overleefd ! De volvodealer ????? Jaaahaaa de Volvodealer....komt jullie boom dan ook uit Zweden ???? Ik denk t wel... JC heeft nog steeds warme contacten met de Volvodealer in Vlaardingen die denkt dat JC nog steeds Volvo rijdt en haar dus uitnodigde om gratis een boom op te komen halen....Stervens druk was t er.... Een goed moment voor de autohandelaar om wellicht wat Folders van alle nieuwe modellen uit te delen ??? In tegendeel, ja ook wij waren verbaasd..... Nu is JC bezig in om de ballen in de boom te hangen..... De natuur heeft al uitgewezen dat ze daar beter in is dan ik en daarom hebben wij nog steeds:

Een boom met BALLEN !!!

B en JC...

Wij wensen overig allen die wij niet meer spreken alle goeds.... Een fijne kerst maar ook alvast een super 2005 !!!!!!!!!!!
Bart
 
Berichten: 1478
Woonplaats: Vlaardingen


Berichtdoor leonore » 11/12/04 20:34

Gezellig al die denneboompjes (of bomen?) Ik heb dit jaar de kerstlampjes in de vorm van een denneboom op mijn rode muur gespijkerd, staat ook vetcool!

Leonore
Avatar gebruiker
leonore
 
Berichten: 168
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Josje* » 11/12/04 22:38

Laat ik nou net vandaag m'n kerstboom hebben gehaald.
Een Picea glauca Conica. Een kleine soort kerstboom-heester. Met zorg van een aantal verstandelijk gehandicapten opgegroeide boom, die nu in mijn huiskamer staat, en straks op mijn balcon het hopelijk nog weer een jaar gaat overleven.

Voor mij en mijn vriendin Katie, was het vandaag kerstinkopen-dag. En, naast deze boom, wel die inkopen die je huis een beetje kerstsfeer geven.
En we waren niet de enige, tig andere mensen kwamen hun kerstinkopen doen bij intratuin (of eigenlijk nu: tuinland). Files toen we daar om 2 uur weer wegreden.

Naast deze boom, is mijn huis nu ook gevuld met een aantal prachtige paarsrode glazen kerstballen en materiaal voor het maken van een kerstkrans. Hoe mutserig, maar ook, hoe leuk!

Morgen ga ik de boom in de (pot) grond zetten en de lichtjes erin maken. En misschien wat kleine balletjes. En dan is de kerstkrans aan de beurt.
Ook voor mij voor het eerst kerst in dit nieuwe huis.

Ik ben al in kerststemming!

Suzanna
Josje*
 
Berichten: 179
Woonplaats: zwolle


Berichtdoor Mariëtte » 11/12/04 22:43

Hoi ,

Mijn klaslokaal straalt in vol ornaat een adembenemende kerstsfeer uit! maar thuis... :(
ik heb nog geen boompje staan :-? (wil wel een echte dit jaar van hooguit 1 meter hoog) of lichtjes hangen... maar ik heb al wel een kerstkleed over mijn rode bank gedrappeerd... dus het begin is er! :wink:
Zodra ik een boompje heb zal ik mijn boompje beschrijven
ik kijk er nu al naar uit! :jumping:
tot later!
groet Mariette :lol:
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor marleen » 11/12/04 22:53

Wie kent het niet: ontevreden zijn over het leven dat je leidt, de plek die je inneemt in het geheel.. In de plaats waar ik opgroeide was het vaak koud en ontbrak het vaak aan zonuren en menigmaal heb ik mijn lot staan vervloeken terwijl de koude aan mijn voeten knabbelde en mijn ledematen doordong. Uren, dagen ja, jaren zelfs heb ik gemijmerd over een zinvoller bestaan gevuld met spanning en avontuur. Want de plaats waar ik volwassen werd was naast koud vooraal erg saai.. Verlangend keek ik uit naar de einder waar ik een mooier, voller en uitbundiger leven wist.

Maar zoals het zo vaak gaat: inmiddels ben ik de einder gepasseerd en mijn oude leventje ligt ver, mijlenver achter me. Toegegeven; de reis hierheen was gevuld met avontuur en spanning, vele nieuwe en onbekende dingen heb ik gezien en opgesnoven. Met volle teugen heb ik genoten...éindelijk was ik weg van mijn oude saaie koude en donkere bestaan en een nieuwe wereld lag aan mijn voeten Vol verwachting keek ik uit naar al wat nog zou komen. Ik kan niet ontkennen dat mijn nieuwe bestaan gevuld is met licht, warmte, uitbundigheid en spanning. Maar het is al klatergoud wat er blinkt...
Nimmer geloofde ik de verhalen die de ronde deden over de wereld achter de einder. Ik deed ze af als verhalen over boemannen die ouders hun kinderen vertellen als ze niet zoet zijn.. Immers, ik was altijd braaf, rustig en standvastig, ik had niets te vrezen...

Vaak heb ik verlangd naar warmte die mijn voeten zou koesteren mijn ledematen zou verwarmen, maar de warmte die ik nu ervaar is verstikkend, bedwelmend. De CV zal mijn voeten doen verdrogen en me uiteindelijk doen verschrompelen, daar ben ik zeker van. De rust die ik in mijn oude leventje betitelde als dodelijk saai lijkt nu een weldadige oase. Hier, in mijn nieuwe bestaan is nooit een moment van rust of stilte: voortdurend word je besnuffeld, aan je geplukt en is de ruimte altijd gevuld met geluiden. De lange donkere nachten die zo kort geleden zó verschrikkelijk leken zijn nu voor altijd verleden tijd. Hier is het altijd licht, helder alles overheersend licht, zo fel dat het vanuit mezelf lijkt te komen alsof ík het zelf ben die staat te branden. Bovendien is hier alles altijd vol beweging, overal waar je kijkt zie je glimmen, glitteren en glanzen tot je ogen er van gaan tranen. Maar dat maakt het allemaal nog veel erger. Wat tientallen lichtbronnen en glinsteringen waren, veranderen door de tranen in een caleidoscoop van duizenden, nee, miljoenen bewegende flikkeringen..

O, wat verlang ik nu naar mijn oude bestaan; de koude zo verkoelend en fris, de stilte zo’n weldaad voor je oren en gemoed, de rust waarin ruimte is voor overpeinzingen. Ik weet nu dat niet iedere verandering een verbetering is dat het verlangen naar een ander bestaan je soms doet vergeten hoe goed je leventje eigenlijk niet is...

Maar voor mij is het te laat, inmiddels geloof ik de verhalen en weet dat de grootste boeman mij nog op staat te wachten...

Ik zal mijn leven eindigen zoals àl mijn familieleden:
in de KLIKO!


S. Par
Laatst bijgewerkt door marleen op 14/12/04 22:16, in het totaal 1 keer bewerkt
Avatar gebruiker
marleen
 
Berichten: 416
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor sharda » 12/12/04 18:44

Nee, ik heb helaas geen ruimte voor een kerstboom. Wel heb ik een echte echte rode kerstroos-plantje in een mooie pot staan en steek ik tegen de avond, soms s'ochtends al een massa theelichtjes aan.

En om het nog gezelliger te maken, neem ik er af een toe een slokje warme gluhwein bij, of warme chocomel of een koffie verkeerd met amaretto.
Oh ja, niet te vergeten de verse afgebakken croissantjes of stokbrood s'ochtends, en roomsoesjes, bitterkoekjes en appelflappen (die van de AH zijn heerlijk) in de avond. Hmmmm

En dan heerlijk op de bank wegdromen bij een goed boek, dekentje, warmwaterkruik, en een muziekje op de achtergrond...........

(......op deze manier hoef ik nog niet in de kliko :wink: )

Sharda
sharda
 
Berichten: 1151
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor marleen » 14/12/04 22:48

Normaliter snuif ik al weken de kerstsfeer op bij vrienden, familie en buren voordat ik mezelf er toe kan brengen om zelf een boompje aan te schaffen en de ballen te voorschijn te halen. Mijn last-minute-techniek heeft wel tot gevolg dat ik meestal ben opgescheept met de meest trieste exemplaren, van die boompjes die maar niet recht willen staan, hoeveel grof geweld je er ook tegen aan gooit, of maar aan een kant takken hebben, (wat overigens wel een voordeel is als je hem in een hoek van de kamer wilt plaatsen) half dood zijn of na twee dagen al, maar dan ook al, hun naalden hebben verloren.
Omdat ik dit jaar vaker thuis ben dan normaal en dus zeeën van tijd heb om op bomenjacht te gaan en mijn ballen van onderuit de kast op te diepen is mijn huisje inmiddels ook omgetoverd in kerstsfeer.
Dit jaar heb ik twee hele kleine boompjes (ze mogen gezien het formaat eigenlijk het predikaat struik niet eens dragen) Ze staan heel knus zij aan zij in een grote mand op mijn eettafel. Niet te dicht bij de CV dus, ze zouden er maar van uit drogen... Aangezien ze ook te klein zijn om ballen te kunnen dragen zijn ze alleen getooid in strikjes en wat kleine lampjes. Het overschot van de ballen (in stemmig, matzilver, matgoud en champagne-kleur) heb ik een 1.50 m hoge vaas gestort en op galzen schalen rond kaarsjes neergelegd. Nu, bij het zachte schijnsel van de kerstboomlampjes en flakkerend kaarslicht, ben ik best tevreden met het resultaat.
Ik neem me nu dan ook voor dat ik volgend jaar weer op tijd ga beginnen met decoreren.... Ik heb in ieder geval de FF-site die me tegen die tijd misschien wel zal herinneren aan mijn goede voornemen..

Alle leuke verhalen over ieders boom , met of zonder ballen, als lichtjes op een rode muur of een mooie rode kerstroos doet me wel aan iets denken. Mijn zusje woont in een klein dorp waar ze ieder jaar een verkiezing houden voor het mooist versierde huis. Dit leidt, zoals jullie je kunnen voorstellen, tot Amerikaanse taferelen en, zoals ik me voor kan stellen, tot exorbitant hoge energierekeningen.
Dit jaar een verkiezing voor mooiste FF-boom? (Of mooist versierde huis of meest rode kerstroos? Of....)


:wave: Groetsels, Marleen.
Avatar gebruiker
marleen
 
Berichten: 416
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Arioon » 14/12/04 23:29

Nou Marleen,

Die stereoboom van jou dingt vast mee voor een plek in de top 10. Klinkt erg mooi, zou ik best eens willen zien!

:kussen2:
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor marleen » 15/12/04 01:34

Nou Marien,

Je hier bent van harte welkom om de kerstsfeer op te snuiven hoor ! Misschien kunnen we dan weer de nacht op de bank door brengen om een boompje op te zetten?!? :oops:

Maar we kunnen ook een route uitstippelen en in karavaan langs de FF-huizen trekken om de andere bomen te bewonderen... Misschien kunnen we dan nog een graantje (of maiskorreltje) meepikken van een kerstdiner hier of daar. Moeten we wel nog even onze gedachten laten gaan over de uit te delen prijzen...Krijgt de winnaar een gevulde kalkoen?

:wave: Groetsels, Marleen
Avatar gebruiker
marleen
 
Berichten: 416
Woonplaats: Utrecht

Volgende