Site best viewed between ages 25 and 45.

vrzo 16/09/2005 Zeilweekend IJsselmeer & Wadden

De mix van vóór en dóór jou georganiseerde events. Wil je ergens aan deelnemen: laat hier een berichtje achter.

Berichtdoor Mariëtte » 17/05/05 23:31

Hoi allemaal,

vorig jaar ben ik in september heerlijk wezen zeilen op een grote klipper genaamd : Johanna Engelina. Het was weer een fantastisch weekend en ook vorig jaar heb ik al eerder een berichtje gepost wie er zin had om mee te gaan. alleen Rolfzzz is mee geweest en ook hij heeft het naar zijn zin gehad.
ook dit jaar is het de bedoeling dat we weer de boot vol proberen te krijgen (plaats voor 29 personen) maar er zijn pas 15 aanmeldingen. ik weet het is weer erg vroeg maar als je met zo'n boot wil varen/zeilen dan moet je dat al een half jaar van te voren vast leggen en ook nog vooruit betalen ook. Dus daarom weer de vroege oproep: wie wil er mee?

Er loopt een optie op hetzelfde schip, The Making of Johanna Engelina II zit er dus aan te komen. (Er is een heuse film/dvd gemaakt van deze bootreis, als je die eens wilt zien om een indruk te krijgen laat het me maar even weten! en deel II duidt op een vervolg film...) Hou vast het weekend van 16 t/m 18 september vrij en laat me weten of je dit jaar van de partij wilt zijn.
Voor € 140 p.p. ben je het hele weekend onderdak en dat is dan inclusief de alle maaltijden/kleine hapjes/tussendoortjes en koffie/thee en ‘niet al te sterke drank’. We vetrekken op vrijdag(eind van de middag/begin van de avond waarschijnlijk) en meren om een uurtje of 17.00 weer in Enkhuizen aan.

Als je het leuk lijkt hoor ik het graag!

groetjes van mariette
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Arioon » 17/05/05 23:36

He!

Aangezien ik al bijna meer op het water zit dan op het land deze zomer, laat ik deze verleiding aan me voorbij gaan...

Maaruh, leuk dat 'wij van de ff' zo van water houden! Nautische afdeling oprichten, dan maar?

Marien
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Onno » 18/05/05 00:00

Ik heb dus van zeilen geen verstand, maar wil wel wat leuke weekendjes regelen dit jaar. Ik heb heeeel vluchtig het topic van vorig jaar bekeken, heel vluchtig, en ben benieuwd naar meer. Wat voor menschjes zijn dat bijvoorbeeld en hoe komen die zo bij elkaar. En wat doe je dan zo'n hele dag op zo'n boot. Ik heb echt geen idee. Maar ik heb dus wel belangstelling! :P
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Mariëtte » 10/07/05 23:21

Hoi Allemaal :handklap: ,

na op het wad weer over het zeilen gesproken te hebben dacht ik : ik haal het topic weer even naar boven voor wat extra aandacht... want tenslotte wordt er misschien ook op het wad gezeild dan...
ik had niet gezien dat je wat vraagjes had achter gelaten Onno!
Dus nu even extra info:

We verzamelen op vrijdag, aan het eind van de middag/begin van de avond in de haven van Enkhuizen. daar liggen heel veel grote zeilboten aan een lange grote aanlegsteiger, dat op zich is al het kijken waard want er liggen mooie "bootjes" bij. vervolgens als je aan boort gaat , heeft iedereen een hut toegewezen gekregen waar je persooonlijk baggage kan droppen. Dan is het kennismaken met een ieder aan boord. er ziiten wat 'oudjes' tussen maar vaak zijn dat wel mensen met leuke verhalen. er wordt van een ieder aan boord verwacht mee te helpen met wat 'huishoudelijke afwas' taken maar ook als je het leuk vind eventueel met koken. tevens is het ook de bodoeling dat een ieder helpt met het optuigen van de boot, dit geheel onder begeleiding van de schipper en zijn scheepsmaatje. je krijgt dan ook nog wat uitleg over het schip en andere onfo als je er meer van wilt weten. Je mag zelfs achter het roer staan als je dat zou willen... tevens als je niets hoeft te doen omdat we al zeilen dan kunnen relexen op het dek, interessante gesprekken voeren met andere aanwezigen, een boek lezen, foto's maken, spelletjes doen (wante er zijn altijd mensen die wat aan spelletjes hebben mee genomen)... en verder zeker veel genieten van het uitzicht en de wind in je haren!
Tevens wordt de inwendige mens goed verzorgd. Prima ontbijt, lekkere lunch en ook een goed avondmaal! tussen door altijd wel wat lekkers bij de koffie/thee of bij de "borrel". Zwaardere alcoholische dranken dien je wel zelf mee te nemen maar bier en wat wijn is er meestal wel.

Meestal ga je rond een uurtje of 10 het water op en ga je meestal weer aan wal tegen de avond. soms ook tussendoor omdat de boot nog moet fourageren (tanken van diesel en water).
De mensen aan boord zijn allemaal vanuit allelei hoeken aan elkaar gelinkt, soort web van connecties. Via werk/collega's, soms ook via familie en vrienden. er is dus van alles en nog wat aan boord. Zeer gemeleerd gezelschap. :D
Dus wie heeft er zin in deze heerlijke ontspannen zeildagen?

Ik hoor graag van jullie. :handklap:
En als jullie nog meer vragen hebben laat het dan nog even weten.
groetjes van mariette :jumping: :jumping: :jumping:
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Mariëtte » 11/07/05 22:11

Hoi Onno,

ik weet nu eigenlijk niet of dit topic naar de agenda moet verhuizen of kan dat later ook nog?

groetjes van mariette
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Onno » 11/07/05 22:40

Dan weet ik het ook niet, en dan doe ik maar wat, en dan verplaats ik 'm toch lekker gewoon! Komt ie weer wat meer onder de aandacht. :D
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Mariëtte » 12/07/05 09:46

Onno je bent een kanjer!
Thanks!

groet mariette
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Marianne » 12/07/05 14:33

Waar ik al bang voor was is nu bevestigd. Ik heb dat weekend de kinderen. :cry:

In ieder geval heel veel plezier en ik hoop dat je lekker veel wind mag hebben.

Groetjes Marianne
Avatar gebruiker
Marianne
 
Berichten: 628
Woonplaats: Ermelo


Berichtdoor marleen » 12/07/05 17:25

HA STUITERBALLETJE :jumping: !

Ik heb wat vraagjes:
Mariëtte schreef:Voor € 140 p.p. ben je het hele weekend onderdak en dat is dan inclusief de alle maaltijden/kleine hapjes/tussendoortjes en koffie/thee en ‘niet al te sterke drank’. We vetrekken op vrijdag(eind van de middag/begin van de avond waarschijnlijk) en meren om een uurtje of 17.00 weer in Enkhuizen aan.


*Om 17.00 uur van welke dag? :wink:
*Welke route wordt er bevaren?
*Doet de boot ook Medemblik aan? (voor mij wel leuk aangezien dat dat my-place-of-birth is)
*En wat als ik nou ontzettend 'meerziek' blijk te worden, kan ik dan ook halverwege het weekend afhaken?
*Of als ik halverwege in wil haken (b.v. pas op zaterdag) kan dat dan ook?

Even voor de duidelijkheid: ik doe hier geen Emma Peel-persiflage :wink:, ik ben serieus geinteresseerd! Maar ik heb echt nog nooit gezeild, (verder als een gemotoriseerd sloepje op de Vinkeveense plassen heb ik het nooit gebracht) dus of ik de Johanna Engelina aankan ?!?!

Ik ga er in ieder geval heeel serieus en heeel hard over nadenken...

Groetsels!
Avatar gebruiker
marleen
 
Berichten: 416
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Mariëtte » 12/07/05 17:39

Hoi _/-\o_ Marleen :handklap:

Wat leuk dat je er in ieder geval heel diep over na wilt denken, dapper! _/-\o_
Dat we weer om ongeveer 17.00 uur terug zijn is pas op zondagmiddag. Voor die tijd wordt er vooral gevaren. Of we medemblik (heb ik ooit mijn verjaardag geviert op de boot) aandoen weet ik niet want misschien gaan we het wad op en zullen we snel doorvaren naar de sluis om op de waddenzee te komen. Mischien is er inderdaad een mogelijkheid om op zaterdag nog op te stappen maar ik denk dat het een all-incluis bedrag vanaf vrijdag.

Als je erg zeeziek/meerziek bent is er misschien wel een mogelijkheid om uit te stappen maar midden op het water lijkt me wat lastig! (tenzij je zo wanhopig er van bent geworden...) Maar tot nu toe hebben we alleen mensen gehad die zeeziek waren op de waddenzee... en dat we daar naar toe gaan staat nog niet vast! En pilletjes doen wonderen en een propje in je oor ook. :roll: (ervaring) Dus daar is veel aan te doen. En alle jaren dat ik mee ben wezen zeilen is er maar 1 middag 'ruig' geweest met wat zieken en zodra we weer aan gingen meren was alles weer ok! :D vasteland-rotten zijn dat dan hahahahaha \:-P/

denk rustig nog maar even na, vanaf augustus moeten de financien geregeld gaan worden dus je kan nog even nadenken.

Wie heeft er nog meer zin en durf! \:-P/

groetjes van Mariette
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor LindaJ » 14/07/05 23:29

Hoi Mariette,

Lijkt me harstikke leuk om een weekendje te zeilen op het IJselmeer en de Wadden.
Moet het alleen nog even aan de baas vragen en die is nu zelf op vakantie maandag 1 augustus is ze weer terug.

Is het goed als ik dan definitief bevestig??

Ik hoor graag van jullie. :jumping: :jumping:

PS kan een klein beetje zeilen is ervaring vereist??
LindaJ
 
Berichten: 7
Woonplaats: Almere


Berichtdoor Onno » 15/07/05 00:50

Zal ik hierbij ook nog bevestigen dat ik een optie neem op een plaatsje op deze boot? Ja, dat doe ik!
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Mariëtte » 15/07/05 12:36

Hello :jumping: Hello :jumping: , this :handklap: is :handklap: the :handklap: girl :handklap: from :handklap: vertigo... :jumping:

ben nog helemaal in U2 stemming en vind het geweldig te lezen dat jullie zin hebben om mee te zeilen. Ik ga de mededeling door geven aan de organistatie van de boot, ook al is het nog onder voorbehoud... ik zal melden dat uiterlijk op 15 augustus hierover bericht gaat komen.

Gezellig Onno en Linda!
Marleen ben je er al uit of je ook mee wilt?
Zeilervaring is niet nodig, maar wel handig als je al wat weet. We hebben een proffessionele schipper aan boord dus het komt allemaal goed.

groetjes van mariette :jumping: :jumping: :jumping:
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda


Berichtdoor Jolien » 15/07/05 21:58

Hello hello!!

Weekend zeilen klinkt me goed, zoals je weet. Ik moet er echter nog even over nadenken. Yes, me 2. Het ziet er naar uit dat ik andere verplichtingen heb. Ik laat het je nog weten.

groeten,

Jolien
Jolien
 
Berichten: 291
Woonplaats: Amersfoort


Berichtdoor Mariëtte » 29/07/05 00:36

Hoi eventuele medezeilers :handklap: ,

zoals ik al eerder heb laten weten zou ik uiterlijk half augustus moeten melden of jullie echt mee gaan zeilen of niet...
Ik heb dan zeker jullie adressen nodig en gewone emailadressen.

als je nu al zeker weet dat je een heeel gezellig en sportief maar zeker ook een geweldig ontspannend weekend wilt mee maken dan mag je natuurlijk je gegevens al eerder aan mij mailen. _/-\o_

Ik heb er heel veel zin in en hopelijk durven jullie de sprong te wagen (niet tussen wal en schip \:-P/ of te water gaan maar heerlijk op het droge, namelijk de Johanna Engelina! :handklap: )

groetjes van mariette
:jumping: :jumping: :jumping:
Avatar gebruiker
Mariëtte
 
Berichten: 992
Woonplaats: Gouda

Volgende