Site best viewed between ages 25 and 45.

overijverig

Leuke, spannende, ontroerende, interessante, en ondoorgrondelijke verhalen, bijdragen, hersenspinsels, kunstuitingen en tekeningen van jullie.

Berichtdoor Digra » 19/11/05 16:36

Hoi jongens,

Ik moet dit even kwijt, het zit me toch wel dwars. Zo erg als nu heb ik de politieke situatie in Nederland nog nooit meegemaakt. Ik schaam me diep een Nederlander te zijn anno nu. Nu kan ik natuurlijk emigreren, of wachten op betere tijden maar ik vind dat ik zelf ook wel actief een steentje kan bijdragen aan het wakker schudden van menig mens. Dus...

Ja, ook ik heb een tekst tegen het uitzetbeleid van Rita Verdonk in zeer grote letters achter mijn raam hangen. Niet omdat ik me volledig in de tekst kan vinden, maar omdat ik het te gek voor woorden vind dat vrijheid van meningsuiting in dit land steeds meer subjectief wordt toegepast. Vrije meningsuiting wordt blijkbaar hoe langer hoe meer een exclusief domein voor conservatief en xenofoob Nederland.In een column in de krant een jaar lang de meest beledigende opvattingen spuien over een groep medelanders mag wel, maar de regering bekritiseren mag niet ?!. Als protest heb ik nu ook zo een tekst hangen.

Grappig maar tegelijkertijd ook triest is om te lezen dat iemand een dagvaarding heeft gekregen vanwege het tonen van een vermeend smadelijke poster aan een cameraploeg. Het betrof de inmiddels redelijk bekende "Reisbureau Rita, adequaat tot het bittere einde"-poster. Onder andere vermeld in de beschrijving van deze poster in de dagvaarding: "afgedrukt op een achtergrond/afbeelding van een concentratiekamp". Oei, dat gaat ook wel ver.

Nou, het zóu wel ver gaan. Ware het niet dat de betreffende foto een foto is van een detentiecentrum in Nederland anno nu. Niks concentratiekamp dus, gewoon een kamp waar mensen die geen criminelen zijn worden opgesloten tot ze worden uitgewezen.

Mensen worden dus aangeklaagd op basis van vrije interpretaties van Officieren van Justitie. Het is tegen Verdonk en haar beleid gericht, "dus het zal wel niet in de haak zijn".

Natuurlijk is Nederland een rechtsstaat. Als je het maar met Verdonk eens bent...


Nu komen er natuurlijk de nodige reacties..... Ik zal ze met aandacht lezen, maar ik heb geen zin om hier in dit forum een eindeloze politieke discussie te gaan voeren. Laten we zeggen dat dit even een prikbord is met meningen over deze kwestie. Een interessant prikbord hopelijk waar we elkaar niet voor rotte vis gaan uitschelden maar hopelijk wat begrip krijgen voor een ieders standpunt in deze kwestie.

Dirk
Avatar gebruiker
Digra
 
Berichten: 974
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Jabberwocky » 19/11/05 17:12

Ach weet je,

die foto van Reisbureau Rita vind ik ook wel ver gaan. Te ver zelfs. Misschien is het wel een foto van een detentiecentrum, dat weet ik niet. Maar de algehele opmaak van de poster, met daar nog bij die foto in oudbruin alsof hij wel 60 jaar oud is, heeft volgens mij bewust de doelstelling, de intentie om een associatie met een concentratiekamp te maken. Het was in elk geval wel mijn associatie. Je hoeft het niet met Verdonk eens te zijn, maar haar associëren met een naziregime, met haat, moord en verderf gaat mij een brug te ver. De gruweldaden waar de poster aan refereert, zijn van een andere klasse dan waar Verdonk mee bezig is.

Ik ben het met je eens dat er rare dingen gebeuren in Nederland en dit land is eigenlijk mijn land niet meer, niet zoals ik het gewend was en niet zoals ik het graag zie. Maar er kan van alles gebeuren in dit land, tot aan dodelijke branden op Schiphol toe, maar Donner, Verdonk en iedereen die daar op het pluche zitten, blijven daar zitten onder bescherming van de Kamer ter bescherming van de heilige coalitie.

Pas uiterlijk in mei 2007 is er kans op een grote afrekening. Ik hoop dat Nederland dan bij zinnen is.

Jan
Avatar gebruiker
Jabberwocky
 
Berichten: 3780
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Arioon » 19/11/05 20:17

Digra schreef:
Een interessant prikbord hopelijk waar we elkaar niet voor rotte vis gaan uitschelden ...

Dirk


Ok, rotte vis gaat je te ver. Het is maar goed dat je niet Rita heet, en voor moordenaar uitgescholden wordt.

Ergo: wat gij niet wilt...
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Digra » 19/11/05 20:43

Ach ik heb een dikke olifantshuid.
Over mij mag een ieder vinden wat hij of zij wil....
Zolang ik mijzelf maar recht in de spiegel kan aankijken, deert wat anderen van me denken of zeggen niets. Het zegt meer over de onzekerheid van de regering hoe men op uitspraken reageert dan over de sprekers zelf. Juist de bekrompenheid hoe men hiermee omgaat roept nog meer uitspraken uit de samenleving op. Het werkt contra-productief.

Het is wat anders als je iemand op de man of vrouw af gaat bedreigen, daar ligt voor mij heel duidelijk de grens.

Ach wat maak ik mij eigenlijk druk, alles stroomt en deint op de golven, tijden komen en gaan, op economisch, politiek, persoonlijk emotioneel en welk ander vlak dan ook. Tijd heelt alles, alles heelt iedereen, we houden elkaar bezig, trekken aan elkaar, maar uiteindelijk wint het almachtig evenwicht, de natuurlijke orde. Deze is goed te zien wanneer je het overzicht probeert te houden en je niet te veel laat afleiden door de tijdsgeest. Maar dat houdt niet in dat je je moet laten verleiden tot een passiviteit, een gezonde betrokkenheid houdt je wakker, maar blijf daarbij wel relativeren, toch?

Dirk
Avatar gebruiker
Digra
 
Berichten: 974
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Onno » 19/11/05 21:41

Heerlijk, weer 's een ouderwets gezellig discussie. _/-\o_
Onno leunt achterover en schenkt een pilsje in!! :beer2:
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Arioon » 19/11/05 21:51

Digra schreef: Maar dat houdt niet in dat je je moet laten verleiden tot een passiviteit, een gezonde betrokkenheid houdt je wakker, maar blijf daarbij wel relativeren, toch?

Dirk


(Proost, Onno)

Wat relativeren betreft: wanneer er onverhoeds brand uitbreekt, wellicht aangestoken, dan kun je dat niet gelijk stellen aan moord.
En wanneer we het dan hebben over gezonde betrokkenheid: vanuit een kraakpand, via een uitkering terend op de centen van de maatschappij, ondoordachte kritiek spuien is erg gemakkelijk en bovendien erg passief. Dit voegt voor niemand ook maar iets toe, behalve voor personen die daaraan hun schamele identiteit trachten te ontlenen.
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Digra » 19/11/05 22:20

Het gaat hier niet om feiten,
We praten over een mening waar een ieder recht op heeft,
en ook het recht heeft deze te uitten.

Dezelfde krakers maar ook niet krakers, hebben anders wel een enorme discussie over meningsuiting uitgelokt. Deze passieve krakers voegen dus wel degelijk iets toe. Ik ben blij dat ze er zijn, ik heb het te druk met geld verdienen en het vervolgens weer te consumeren en te vriendschipperen om dan ook nog aktief met politiek bezig te zijn. Zo heeft een ieder een functie in deze maatschappjij. Ik hou wel van prikkelingen, nu nog een minnares :-)
Avatar gebruiker
Digra
 
Berichten: 974
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Arioon » 19/11/05 22:32

Digra schreef: Zo heeft een ieder een functie in deze maatschappjij. Ik hou wel van prikkelingen, nu nog een minnares :-)


Waarmee we weer heel snel op de echt belangrijke dingen in het leven gekomen zijn... :D

Grtz,

Marien (die nu heel passief op de bank gaat hangen...)
Avatar gebruiker
Arioon
 
Berichten: 890
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Digra » 19/11/05 22:40

Ja hoor Marien,

even goede vrienden,
leve de discussie

Jammer dat we niet samen op de bank kunnen prikkelen, we vallen beiden toch op het vrouwelijk schoon, mmmm beperken we ons maar tot het prikkelend gerstenat.

Ik prikkel de muur nu even met wat boorgaten, na tien uur wil ik het de buren niet meer aandoen.

Geniet van je avond.
Avatar gebruiker
Digra
 
Berichten: 974
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Onno » 19/11/05 22:47

Onno veert tijdelijk op uit zijn luie bank.

Mijn mening:

- die spandoekophangers overdrijven en provoceren waar ze de schuld van de brand bij Rita Verdonk leggen,
- die spandoekophangers en iedere burger mag best ver gaan in meningsuiting,
- een ieder en ook Rita Verdonk is vrij om zich beledigd te voelen door meningsuitingen van anderen,
- een ieder en ook Rita Verdonk is vrij om iemand aan te klagen bij verdenking van een overtreding, misdrijf of smaad,
- het oordeel van de rechter moet hierbij gelden,
- een overheid tegen een paar arme krakers kan een ongelijke strijd zijn vwb financiële middelen.

Ik heb vast wel meer zinnen en meningen, maar ik laat me weer snel in mijn divan zinken voordat ik moe word.

Oh ja, dat van dat biertje heb ik gelogen. Maar dat zal ik snel goedmaken! *plop*
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Jabberwocky » 19/11/05 22:48

Arioon schreef:En wanneer we het dan hebben over gezonde betrokkenheid: vanuit een kraakpand, via een uitkering terend op de centen van de maatschappij, ondoordachte kritiek spuien is erg gemakkelijk en bovendien erg passief.


Ho. Hier moet ik even iets zeggen. Het is een grondrecht om kritiek te mogen uiten op de maatschappij waar je deel van uitmaakt. Het feit dat dat uiten toevallig kan gebeuren vanuit een uitkeringspositie doet niet af aan dat recht; het ene recht (ontvangen van een uitkering) sluit niet het andere uit (kritiek mogen uiten op de maatschappij). Dus ik vind de onderliggende teneur dat uitkeringsgerechtigden geen kritiek mogen hebben op de maatschappij, omdat de maatschappij ze onderhoudt, van een bedenkelijke inhoud.
Bovendien is de term ondoordachte kritiek een waardeoordeel. Misschien vind jij of een ander het ondoordacht, maar dat hoeft het nog niet te zijn. Er is wel verschil van opvatting. Maar om de kritiek zomaar af te doen als ondoordacht is volgen mij niet juist. Hij lijkt dan meer op een poging om de inhoudelijke waarde te verminderen. Mensen die dat doen nemen zulke kritiek dan eigenlijk heel serieus. Wwaarom nemen ze dan al die de moeite om de kritiek te bestrijden?

Het gaat meer om de manier waarop de kritiek is geformuleerd. Wanneer die grenzen overschrijdt, krijg je inderdaad dingen die Dirk beschrijft. Maar waar die grenzen liggen is altijd maar afwachten.

Jan
Laatst bijgewerkt door Jabberwocky op 19/11/05 22:51, in het totaal 1 keer bewerkt
Avatar gebruiker
Jabberwocky
 
Berichten: 3780
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Onno » 19/11/05 22:51

*zucht*

Ik loop al weer achter. Jullie waren al over vrouwen, boren en prikkelen begonnen. Wie heeft gisteren op de VPRO de film Romance gezien en kan me er uitgebreid over vertellen?
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Jabberwocky » 19/11/05 22:52

Onno schreef:*zucht*

Ik loop al weer achter. Jullie waren al over vrouwen, boren en prikkelen begonnen. Wie heeft gisteren op de VPRO de film Romance gezien en kan me er uitgebreid over vertellen?


Geen idee. Ging dat over een liefdesverhaal in een detentiekamp of zo?
Avatar gebruiker
Jabberwocky
 
Berichten: 3780
Woonplaats: Utrecht


Berichtdoor Onno » 19/11/05 22:55

Jabberwocky schreef:Geen idee. Ging dat over een liefdesverhaal in een detentiekamp of zo?

Grapjas.

Marie woont samen met Paul, maar hij heeft na een paar maanden geen behoefte meer om met haar te vrijen, al flirt hij met menige andere vrouw. Marie houdt oprecht van Paul, maar ze heeft ook een grote behoefte aan seks. Ze gaat haar heil buiten de deur zoeken en pikt in een café de latin lover Paolo op. Daarna begint ze met haar baas een sm-verhouding. Zo loopt ze langzaam maar zeker het risico verder te gaan dan wat acceptabel wordt gevonden.

Ik durf te wedden dat Dirk 'm gezien heeft.
Avatar gebruiker
Onno
 
Berichten: 3943
Woonplaats: Amsterdam


Berichtdoor Digra » 19/11/05 23:13

Beste Onno,

Nog "erger", die film heb ik hier op de plank liggen,
Kom je kijken?

Je kan blijven slapen hoor,
afgezien van wat tekst op een raam, een film op de buis, gebeurt er verder niets prikkelends hoor.

Dirk
Avatar gebruiker
Digra
 
Berichten: 974
Woonplaats: Utrecht

Volgendecron